Welkom

Cattery CoonForest is een cattery in Oss, in het zuid-oosten van Nederland.

Mijn doel is om gezonde en goed gesocialiseerde Maine Coons te fokken. We hebben een tot twee keer per jaar een nestje kittens. Sterke en stevige boning, grote oren met lynxtips, excellente profielen en muzzles zijn de belangrijke pijlers van ons fokprogramma.
Ik houd vooral van Maine Coons met een X-factor, die speciale Wow-look.

Onze kleine Maine coons groeien op in huis met de andere katten. En zij verwachten vooral veel visite van hun toekomstige blikopeners. Net als de volwassen Maine Coons hebben ze toegang tot een afgezette en veilige veranda in de tuin. CoonForest-cats wonen in Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Belgie.

Onze cattery is aangesloten bij FIFe, Felikat en RMC (Rasclub Maine Coon).

Al onze katten krijgen twee keer per jaar een check-up in Sterkliniek De Overlaet (www.overlaet.nl/) en Maine Coons waarmee we fokken worden getest op FELV/FIV, Patella Luxation, PKD (echo) en HCM (echo and dna).

Ik ga naar kattenshows sinds 1998. Mijn eerste Noorse boskat was Mysterious Girl aka Tinkerbell. In 2000 kreeg ik mijn eerste Maine coon, Madonna.

Behalve op shows kun je CoonForest-katten 'ontmoeten' in dierenwinkels. Zo af en toe zijn zij modellen voor labels, verpakkingen en reclamefoto's van nieuwe kattenspeeltjes, mandjes en krabpalen. Fribanikos Al Capone en Kane's dochter Maxi Jazz spelen mee in een commercial voor de krabpaal 'Catrix' (beeztees.nl voorheen www.vanrieldistripet.nl). Onze Godiva heeft zelfs haar eigen label dat hangt aan kattenspeeltjes die wereldwijd worden verkocht. De katten vinden het altijd leuk om nieuwe speeltjes en mandjes te testen. En als ze er een keertje geen zin in hebben om te poseren, respecteren we dat. Katten zijn nu eenmaal katten.

Ik ben altijd bereid om vragen te beantwoorden over onze katten, kittens, geplande nestjes en cattery, u kunt hiervoor het contactformulier invullen.

Ik hoop dat u het bezoek aan onze homepage leuk vindt.

Dorien Baaijens

image