Welkom

Welkom op de site van cattery CoonForest.

De naam CoonForest is ontstaan door mijn liefde voor Maine Coons en Norwegian Forest Cats. Twee natuurrassen: een Amerikaanse boerderij-boskat en een Scandinavische boskat.

Ik kwam met deze rassen in aanraking door Kat-Rien, een boskat die als verdwaald kitten mijn tuin had uitgezocht om in te wonen en nooit meer is weggegaan. Mijn eerste showkat was in 1998 Noorse boskat T’Annes Mysterieus Girl. Twee jaar later kreeg ik mijn eerste Maine Coon, Mt. Kathadin’s Madonna.

In 2001 kwam Mt. Kathadin’s Kane hier wonen en dat was de start van Maine Coon cattery CoonForest. In 2004 werden de eerste CoonForest-kittens geboren. CoonForest-cats wonen inmiddels in Nederland, Scandinavië en andere Europese landen. Regelmatig gaan we naar kattenshows in en buiten Nederland, mits de katten het showen leuk vinden.

Met zijn lange pluimstaart, lynx-tips op de oren, zacht dansende vacht en flinke stappers heeft de Maine Coon iets magisch. Zijn robuuste uitstraling en zachte karakter, ze worden niet voor niets Gentle Giants ofwel zachtaardige reuzen genoemd, maakt de Maine Coon mijn droomkat.

Ik houd vooral van Maine Coons met een X-factor, die speciale Wow-look.

We zijn een FIFe-cattery en lid van Felikat en abonneelid van Mundikat. We waren ruim 20 jaar lid van de Rasclub Maine Coon (RMC) en ik zat in de redactie van It’s Coontime, het magazine van de rasclub. Helaas is de RMC per 1 januari 2022 opgeheven en is een werkgroep binnen Felikat geworden.

Dorien Baaijens

kittens